Starwars Érdekességek™
Starwars Érdekességek™
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
John Williams
     
Videóim
     
CoD-os videóim
     
Szavazás
Rajzverseny
Részt veszel a rajzversenyen?

Igen
Lehet
Még gondolkodok
Nem tudok rajzolni
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Naptár
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
     
Interjuk
     
Bakik és érdekességek
     
Mellékszererplők
     
Epizódok
     
Animáció

     
Nevek eredete a Starwarsban
     
Kvíz
     
Gépezetek
     
Starwars viccek
     
Szereplők és a stáb
     
Alaprajzok
     
Starwars videók
     
Könyvajánló

Ebben a cikkben olyan könyvekről mondom el a  véleményem amelyeket olvastam. A végén egy 5-ös skálán osztályzom a könyvet.

Terry Brooks-Baljós árnyak:

Érdekesen kezdődik ezért az elején azt hittem összekeverték az oldalakat, mivel Anakin azon fogatversenyével kezdődik amikor összetörte Watto fogatját. De miután ezt elmesélte folytatódik az eredeti történet. Kicsit késöbb ismét Anakinról olvashatunk amikor Watto elküldi droidokat venni a Jawaktól. Anakin magával viszi C3 PO-t. Hazafelé találnak egy sebesült Buckalakót és segítenek rajta. A történet innentől az eredeti események szerint halad. És még néhány a filmből kimaradt jelenettel is megismerkedhetünk. A történet ezekkel a plusszokkal 5-ös skálámon 5.

Mathew Stover-A Sithek bosszúja

Nagyon tettszett az a részletesség amellyel az eredeti történetet magyarázta el. És megismertette a filmből kimaradt politikai szálat. Ami a legjobban tettszik az Anakin humora amikor a Kereskedelmi Szövettség tagjait gyilkolja a Mustafaron. Mindenki próbállja megvesztegetni majd Anakin lecsapja a fejét és azt mondja: Köszönöm. És még számos ehhez hasonló mondat hangzik el Anakin szájából. 5.

George Lucas-Csillagok háborúja

Csak ugyanazt tudom mondani amit a többire, tettszenek a kimaradt jelenetek. Bár a könyv eléggé rövidre sikeredett. 4,5.

Donald F. Glut-A Birodalom visszavág

Nagyon részletesen meséli el a Lázadók AT-AT-k ellen vivott csatáját és Luke csatáját Darth Vaderrel. Nem ismerünk meg annyi kimaradt jelenetet mit az előző könyvekben és ez is elég rövid lett de a fennt említett leírások miatt ez kárpótol. 5.

James Kahn-A Jedi visszatér

Ugyanaz jellemzőrá mint a előző könyvre. Csak itt a Jabba palotás részek voltak a legjobbak. 5.

Kevin J. Anderson-Történetek Jabba palotájából

Az eggyik legjobb könyv amit olvastam. Egyszerűen lenyűgöző ahogy több író (köztük Timozhy Zahn) írtak egy kisebb történetet Jabba palotájában és így sikerült összeilesszteni. (Bár gondolom ez nem a véletlen műve meg volt adva, hogy ki miről/kiröl írjon) Több szereplő szemszögéből meséli el azokat a jeleneteket amiket a filmben láttunk, megmagyarázva ezzel olyan dolgokat mint például: Miért sírt Malakili amikor a Rancor meghalt? Miért mondta Bib Fortuna Luke-nak, hogy "Megmondtam hogy ne gyere ide"? (ez múlt időben van tehát már egyszer mondta neki) Miért nézett Oola olyan reménykedve Luke hologrammjára? stb. És a háttérben még egy gyilkossági relytéj is felmerül melynek elkövetőjének kiléte sohase derül ki, de mi megtudjuk. És bár a könyv nem tökéletes, mert eggyes szereplők nem ott vannak a filmben meg a könyvben de azért jó. Szerintem az eddig olvasott könyveim közül ez a legjobb. 5+.

Kevin J. Anderson-Mos Eisley mesék

Kicsit csalódtam mert nem jelentett akkora élményt mint az előző könyv. Pedig az alap ugyanaz mert szinte mindeggyik a Mos Eisley kantinban töltött időt meséli el. Talán azért nem volt olyan jó mert nem volt az a háttér esemény mint a Történetek Jabba palotájából c. könyvben. Ami nagyon tettszik az, hogy a késöbbi Kevin J. Anderson könyvekben néhány dolog visszaköszön pl: a Sötétlkard és a Sötét oldal c. könyvekben. A másik dolog ami tettszett az Greedo története. 4.

 

Kevin J. Anderson-Sötétkard

Ez is egy elég jól sikerült könyv és a története is jó. Nekem az a tudós tettszik a legjobban akit a Császár mindig megöletett aztán klónozta. Bár én az író helyében nem öltem volna meg Crix Madine-t. 4,5.

Kevin J. Anderson-Fénykardok

Ez a könyv Jacen és Jaina Soloról szól akik most fénykardokat készítenek maguknak. Egy szerencsétlen baleset során Jacen levágja egy társa kezét. A könyv története nagyon tettszik főleg az ahogyan az ikrek szemszögére koncentrál. Csak azt sajnálom, hogy még nem tudtam megszerezni az előzményeit. 5.

Kevin J. Anderson-Sötét oldal

Tettszik a történet ez az egész helyzet, ahogy lassan fényderül a Sötét Ember kilétére és ahogy először Luke-ot próbállja elcsábítani, megöl egy tanítványt majd egy másikat átcsábít a Sötét Oldalra. Ez a könyv a Trilógia második kötete, a harmadik is megvan de az elsőt még nem tudtam megszerezni. A folyamatos helyesírási hibák nagyon idegesítőek mivel egy oldalon átlag 4-5 db van. A könyv nem hamsítvány csak a fordítója nem figyelt oda. Ezek miatt a hibák miatt elég idegesítő de a történet nagyon jó. 4-4,5. (nem tudok dönteni de biztos nem 5)

Kevin J. Anderson-Az Erő bajnokai 

Az előző könyv folytatása. Szintén sok helyesírási hiba van benne (Pl: Kyp helyett Kap, Solo helyett Szoló stb.) és ezek tényleg nagyon idegesítőek. De a történet ngyon érdekesre sikeredett. Végül minden a helyére kerül: Mon Monthma meggyógyul, Exar Kun-t végleg legyőzik, Kyp átáll a jó oldalra, Luke felébred komályából, Anakin megmenekül stb. Csak az sajnáltam, hogy Dr. Qwi Xux nem kapta vissza emlékeit. 4.

Timothy Zahn-Sötét Erők ébredése

Lehet, hogy ezért sokan elítélnek, de ez a legroszabb könyv azok közül amiket valaha olvastam. Elképesztő, hogy, hogy tud valaki úgy könyvet írni hogyha az ember nem ismeri az előzményeket nem tudja mi van. Nagyon rég olvastam, de azóta nem merek Timothy Zahn könyveket a kezembe venni. Én 3-400 oldalas könyveket 12 évesen napok alatt kiolvastam de ezt 2 hónap alatt, annyira untam. Nem mesélte el, legalább csak tő pontokban, hogy mik történtek régebben.  Nem értem az emberek mért mondják hogy Timothy Zahn könyvei méltók a hivatalos folytatásra. Szerintem nem. Pedig én a Klónháborúk idején játszodó könyveket nem szeretem de inkább elolvasok egy hamisítványt 5-ször  mint ezt mégegyszer. Szörnyű. 2.

James Luceno-A gonosz útvesztője

Még az elöző könyvet is sikerült kiolvasnom valahogy, de ezt nem. Fennt említettem mennyire utálom a Klónhábórús időszakban játszodó történeteket.  Az 50. oldalon abbahagytam olyan rossz. Nem tudok teljes véleményt mondani. Csak azért adok rá 2-t mert ez is star wars és nincs szívem 1-et adni.

Michael Reavas-Darth Maul a vadászó ányék

Szintén nagyon jó köny. Az események közvetlenül a Baljós árnyak elött történnek így a sztori nagyon jól kapcsólódik a filmhez. Ahogyan Maul nyomoz az emberek után kicsit krimis beütése van ami külön tettszik. Kicsit sajnáltam, hogy Maulon kívül senki sem maradt életben a végére de a könyv nagyon jó. 5

Malcolm Webster-A Jedi hatalma

HAMISÍTVÁNY. Ilyen könyv nem létezik ez csak a magyarok által végrehajtott igen gyenge hamisítvány. A Tharwn trilógiához kéne kapcsolódni de más fórumok szerint (mivel én a fent leírt könyv miatt nem olvasok Timothy Zahn könyveket) eléggé gyengén sikerült. Amit én észrevettem az a szegényes leírás (gyakran nem tudtam, hogy mi történik pontosan), rossz párbeszédlírás (nem lehetett tudni, hogy ki beszél) és a folyamatos helyesírási hibák. Mivel ez nem igazi Star Wars könyv és még csak nem is rajongói mű nem pontozom, mert leesne a skáláról.

 

 Alan Dean Foster-Erőpróba

Sok rajongó szerint ez egy elég gyenge könyv lett. Az én véleményem szerint ez egy nagyon jó könyv mert érdekes új információkat tudunk meg belőle. Pl: Luke több nyelven beszél, Leia és Luke is megküzdöttek Vaderrel, még mindig élnek Jedik a Galaxisban stb. És 100-szor többet ér mint a fennt említett hamisítvány. 4.

 

 

 

     
Szavazás
A Sithek bosszúja
Miért szereti a rajongók többsége a III. részt?

Mert jók a szereplők
Mert jó a történet
Mert sok benne a speciális effekt
Aki ezt a részt szereti nem rajongó
Az első három rész egyarán rossz, de szeretik
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Óra
     
Írjatok az oldalról
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Hányan is látogattjuk?
Indulás: 2007-06-07
     
Kulisszatitkok
     
Kimaradt jelenetek
     
A Starwars és az állatok
     
Forgatókönyvek
     
Szavazás
A Sith próba
Ki a kedvenc szereplőd?

A Mester
Attsa Kohe
Fersa Mabud
Dij'ja Egi
Bedy
Zotan Gehv
Yuxa Manda
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
Ne lopj!!!

 

   

     
Starwars és más filmek
     
Képek
     
Társoldalak
     
Idővonal
     
Novellám-A Sith próba
     

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)